Friday, July 22, 2016

salam syawal 2016

masih belum terlambat untuk mengucap salam syawal, salam lebaran to all of you
semoga kehadiran syawal memberi 1001 makna kepada anda semua hendaknya. insyallah

Thursday, April 21, 2016

pulang membalut luka

sakit hati, sakit sekali pabila cinta yang aku beri tak dihargai
sungguh terhina letih tidak bermaya
rasa terkilan
bunga yang ku puja kini mekar harum dijambangan orang
kau yang ku sayang
aku yang kecundang
kalau tahu sakit begini
tidak aku bermain cinta
kalau tahu siksa begini
tidak aku menyayangi mu
pilu resah dihati ini
mengusung rindu , ku tak berdaya
bintang redup tanpa cahaya gemintang
langkah tanpa arah sesat dijalan yang terang

Tuesday, June 16, 2015

ingin ku sendiri meniti hari kala sunyi yang melanda sepi alam bisu bagaikan mengerti berakhirnya sebuah memori ingin ku melangkah membawa diri kerana cinta yang dikhianati bukan tak sanggup untuk menghadapi pengorbananku tak dihargai kini aku pasrah dengan segalanya kepedihan ini masih terasa apakah salahku apakah dosaku tuhan berilah ku petunjukmu dan redha dengan kehendakmu

Wednesday, June 10, 2015

kongsi perasaan

sayang sesungguhnya aku tak menduga
engkau insan yang tak boleh ku percaya
mungkin benar
benar salah diriku
TERLALU cepat mempercayai
akibatnya
harus ku telan semua ini
walaupun pedih, TERPAKSA jua kutelan
yang pasti sekarang
aku akan kehilangannya...
kehilangan utk selamanya
perlahan dan dengan perlahan aku akan terus melupakannya
membisu tiada terkata
tatkala memandangnya
tapi percaya lah...
pabila singkap semula detik bersama
serasa diri bahagia
hakikatnya tidak

hanya mampu...
mampu redha dengan ketentuannya :(

Monday, April 13, 2015

satu ketika dulu
kita ketawa bersama, kita sedih bersama
satu perjanjian dibuat untuk kekal bersama antara satu sama lain
tetapi kini?
semuanya berubah sekelip mata
berubah kerana apa?
berubah kerana tidak sehaluan?
berubah kerana tiada persefahaman?
berubah kerana tiada rasa cinta & kasih?
berrubah kerana diri ini tidak diperlukan lagi
tidak pernah rasa sepicing pun rasa kasih itu ada didalam diri ini
ini semua PROPA dunia
dek kerana mengejar duniawi, langsung lupa dengan segala janji yang diikat
langsung lupa dengan erti kasih & sayang
malah
semakin leka & terus akan leka dengan permainan manis manusia
namun ku tahu
suatu hari pasti!
akan ada kiriman khabar dari kamu
mengatakan kamu menyesal lantas meminta untuk kembali
pada masa itu, apa perlu dilakukan?
apa perlu diberitakan?
memang TAK LA NAK KEMBALI....
hati keras bak batu!

:: Mr. Kasyah ::

Tuesday, April 7, 2015

:: semakin jauh dan akan terus menjauh ::

dia dah pergi jauh dah
semakin jauh dan akan terus menjauh
persetankanlah beliau
eh eh kesah lah pulak aku dengan kepergiannya
yang penting!
HIDUP PERLU DITERUSKAN
biarkan dia dengan dua kepuraan-puraannya
asalkan diri aku tidak diganggu gugat
hari demi hari aku akan terus begini
meneruskan kehidupan dan terus melangkah kehadapan
jatuh?
tersungkur?
terduduk?
tertiarap?
itu semua adalah lumrah yang WAJIB dihadapi oleh setiap insan

Sunday, February 8, 2015

aduh duh duh duh

dah ilang goges aku dah sekarang :(
#Sentap kejap
melayang gigi geraham aku sebatang direntap oleh doctor gigi yang comel lotey
ahaks...
berbaloi jugak bayor Rm150 dapat doctor gigi yg comey lotey tue.
sib baik dia pujuk nnti boleh baut gigi palsu dalam masa sebulan
ahaks :)
bertambah-tambah goges la nanti
auuum
ahaks :)
okbye

Sunday, February 1, 2015

:: kehidupan yang WAJIB diteruskan ::

Assalammualaikum w.b.t

agak lama tidak update blog ini
almost 1 tahun rasanya. Maaflah ye, memang tidak berkesempatan utk update apa-apa sebab diri sendiri agak busy utk meneruskan kehidupan yang hanya tinggal beberapa masa sahaja :(
apa-apa pun, kehidupan perlu diteruskan demi percaturan hidup.
16.01.2015 yang lepas, genap lah 2 tahun permergian arwah ayah saya.
tak tahu kenapa sampai sekarang masih terbayang-bayang saat kali terakhir saya menyempurnakan urusan arwah ayah :(
kekadang tengah tido mimpi arwah ayah. sampai call number arwah ayah tetiba number tiada dalam talian dah :(
apa-apa pun, Al-Fatihah utk arwah ayah saya.

kan best kalau saya masih punya ayah, masih punya ibu mcm keluarga orang lain.

melalui gambar, hanya palsu mengatakan kita happy, kita bahagia, kita gembira. tetapi sebaliknya?
urmmm

Sunday, February 9, 2014

cerita melalui gambo

lama beno tak update pic kat blog,
sekali sekala apa salahnya :)
jgn nk carot hoccay.....
gambo ini menceritakan semua