Saturday, June 27, 2009

Selamat Hari Lahir



Selamat hari lahir utk Mohd Zulasri,

semoga kehadiran hari ulangtahun anda akan membuatkan anda lebih menghargai apa yang anda inginkan di dunia mahupun di Sana. hanya utusan doa restu tanda ingatan yang abadi dari aku. ikhlas ku mohonkan agar segala yg telah berlaku sebelum ini di buang jauh dari sudut ingatan. moga-moga ikatan persahabatan yang terjalin akan terus terjalin... Insyallah

Monday, June 15, 2009

Module 9 Assisgnment

Module 9 Assignment : OCCUPATIONAL SAFETY & HEALTH.

Title :

Safety personnel often have the responsibility of instilling safety consciousness into their subordinates and to the employees within the organization. They also ensure that all those using the premises within or from the outside are following the safety rules and regulations at all times.

A valid safety program can help prevent accidents. It requires that every person from the management team to the employee think safety. It is a fallacy to believe that an establishment is safe because it has complied with existing government safety regulations. Safety is everyone’s business. Explain


Note: -

=> The assignment should have 30 to 70 pages.
=> Must with OSHA law (section 15, 16, 17, 18, 22, 24)
=> Safety committee regulation (1996)
=> Inspection check list

Tuesday, June 9, 2009

busy day yang tak berapa nk busy

ari nie busy jugak walaupun tak berapa nk busy. tetiba pulak kena escort visitor dari sekolah muar datang melawat Proton Tanjung Malim tadi. semenjak dua menjak nie badan aku rasa letih sangat nie, tak tahu apasal. penatnye....

lagu Camelia... ntah kenapa tetiba aku rasa suka sangat bila dengar lagu Camelia nie, suara Irwansyah yg bawak lagu nie pun macam betul2 mendalami lagu yg nk disampaikan. memang kena dengan cara dia bawak lagu nie.. Camelia... sudahlah jangan menangis lagi, ahaks..

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku
Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku
Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati
Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku
Camelia…
Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku

Monday, June 8, 2009

Busy Monday

Hari isnin yang sibuk & sentiasa sibuk. Kebetulan pulak Admin aku amik cuti seminggu coz ada kursus dengan Jabatan Pertanian katanya, terpaksa lah aku cover keje-keje dia selama seminggu nie. letih ler jugak... pepagi nk buat report, Ferry car nk kena jaga agar tiada kerosakan. Kebajikan manpower semua kena amik tahu jugak sikit-sikit. kalau tak dia kata sumbong. uhuhuh

letih lah jugak ari nie, malam tadi dok bergayut ngan mamat mana ntah dari kul 1:00am sampai 3:30am... tak sedar betul, ingat kejap jer. rupanya lama jugak dok sembang. adoi! sudahnya kat opis aku mengantuk lah jugak walaupun keje banyak. banyak benda nk kena pikir bila masuk opis, kebetulan jugak Bos aku tak masuk, Senior exec aku pun tak masuk. diaorang memasing cuti. terpaksa lah buat keje mana yg boleh dulu. kalau tak letih jugak...

esok pun sama,

lusa pun sama,

tulat pun sama,

tonggeng pun sama,

sampai bebila pun sama ...

kerja tidak akan habis sampai bebila. aku target nak cari keje lain. keje ini hanya sekadar nama dari kepuasan.

Sunday, June 7, 2009

ahad yang bingung ... perlukah terjadi ???

hari ahad sepatutnya aku kena gi kelas kat UM. tapi sebab nk tunggu seseorang sampai sekarang tak sampai2. alasan dia kul 8pg tadi dia call katanya bas yg dinaikinya rosak. taget sampai kul 12pm. tapi sampai sekarang tak sampai2. apa maksudnya itu? persetankan mereka semua... aku jalani hidup aku seperti biasa.

hari ini tepat jam 6:00pm aku gerak dari umah gi jogging sekeliling umah sampai area pekan tg malim. amik masa dalam 1 1/2jam tuk habiskan. penat giler. teramat lah penat.... penat ooooooooooooooo at least aku jaga jugak kesihatan aku memandangkan aku memang perlu menjaga kesihatan aku. sekarang aku rasa diri aku macam perlu menemui doktor utk nasihat terkini. target aku nk apply cuti seminggu. aku perlukan rehat tanpa diganggu gugat oleh sesiapa......

kenkawan Proton yg jemput saya tuk attend majlis kahwin mereka... selamat pengantin baru aku ucapkan utk mereka... utkk Abd Rahman Abd Aziz & pasangan, Utk Wan Asri & pasangan .. minta maaf coz tak dapat attend. penat sangat kat umah. tido sampai petang. Insyallah akan ada something utk mereka-mereka ini nanti.

malam aku dok dengar Suria FM. ruangan Suria Cinta dibawakan oleh Kak Lin dari Suria FM. dh lama gak tak contact diaorang, dpt call & cakap ngan Kak Lin, dia janji nk call back on tomorrow coz ada problem nk share dengan dia. waiting for call...

Saturday, June 6, 2009

Tired

semenjak dua nie aku rasa macam ada sesuatu terjadi kat diri aku. badan aku akan cepat letih... tidur tak tentu masa, asal rasa letih je aku tidur.... aku tak tahu kenape leh jadi macam nie. belakang badan aku rasa sakit semacam jer. aku tak tahu apa dah jadi dengan aku sekarang nie. banyak benda aku nk kena fikir, keje, study, myself.. adoi !!!