Sunday, June 27, 2010

Ucapan Selamat Hari Lahir

Salam 1Malaysia

Selamat ulang tahun kepada yang meraikannya. Selamat uang tahun kepada adik aku. semoga akan kekal bahagia bersama keluarga.
Selamat ulang tahun kepada Zul di Tg Malim, semoga akan terus enjoy dengan life.

kalau korang nk adiah, meh cini jumpa aku. hukhukhuk.

Friday, June 25, 2010

Thursday, June 10, 2010

...:: New ::...

Alhamdulillah,
sekarang aku dah bertugas di tempat baru. Insyallah akan ku sahut cabaran yang digalas diatas bahuku. So now, i'm not KL people already. ngeh ngeh ngeh
first week, second week memang letih & sekarang pun letih sangat2 keje.
kekadnag balik 10pm, kekadang balik 11pm. takper lah as long as keje yang diberi siap as per schedule.

tetiap sabtu & ahad kena ada kat kl...
ahad ada class, adoi dugaan betoi aku sekarang kan.

Monday, June 7, 2010

:: kenapa ini ::

kenapa ini yang perlu dihadapi? mengapa disaat begini amat sukar untuk membuat sebarang keputusan yang penting untuk menentukan arah hidup?
mengapa begini yang harus ku terima?
jiwa kacau, hati gundah gulana tak sapa yang tahu.
mengapa jalan hitam itu yang perlu dipilih? tiada lagikah jalan yang lebih terang & lurus untuk di follow? owh no kamu...

Sunday, June 6, 2010

81 GRO ditahan dalam sebulan di Kelantan

apa nak jadi nie?....

KOTA BHARU 5 Jun - Walaupun gelaran Serambi Mekah menjadi identiti Kelantan, hakikatnya gejala sosial termasuk kehadiran pegawai perhubungan pelanggan (GRO) di beberapa premis di negeri ini semakin berleluasa.

Ini terbukti apabila dalam tempoh tidak sampai sebulan, Bahagian Penguat Kuasa Imigresen Kelantan telah menahan 81 GRO dari negara jiran yang aktif melakukan aktiviti tidak bermoral itu.

Terbaru, dalam serbuan di beberapa buah premis awal pagi ini, seramai 12 wanita warga Thailand ditahan ketika sedang menjalankan aktiviti tidak bermoral itu.

Malah, Timbalan Penolong Pengarah (II) Bahagian Penguat Kuasa Negeri, Mohamad Zaidi Che Morad berkata, dalam serbuan di Pasir Mas, lima wanita Thailand ditahan ketika sedang memberi khidmat seks kepada pelanggan mereka.

Katanya, selain itu, seorang lelaki berusia 30-an ditahan di sebuah restoran di Pasir Mas kerana disyaki terlibat membawa masuk wanita-wanita tersebut dari negara jiran.

"Kesemua GRO itu berusia dalam lingkungan 19 hingga 33 tahun dan didapati melanggar syarat pas lawatan sosial," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurutnya, serbuan terbaru itu merupakan usaha berterusan Jabatan Imigresen ke seluruh negeri untuk memastikan gejala GRO tidak menular.

Dalam serbuan di sekitar negeri ini pada 11 Mei lalu, seramai 60 GRO berjaya ditahan manakala dua hari selepas itu, sembilan lagi GRO ditahan ketika menjalankan aktiviti mereka di daerah Tumpat.

Mohamad Zaidi berkata, kesemua wanita terbabit dihantar ke Depot Tahanan Sementara di Tanah Merah untuk tindakan lanjut.

"Siasatan akan dilakukan di bawah Peraturan 39(b) Peraturan-peraturan Imigresen 1963 kerana melanggar syarat pas lawatan," ujarnya.

Thursday, June 3, 2010

Lagenda Budak Setan


ari nie start tayangan Lagenda Budak Setan,
ntah apa meroyan aku ari nie aku dengan machonya p lah tengah movie nie, bukan sekali tetapi dua kali. ngeh ngeh ngeh
ini dia ticket. (siap upload lagi).

Movie Title :: Lagenda Budak Setan
Release Date :: 3 June 2010
Language :: Malay
Classification :: U
Running Time :: 1 Hour 46 Minutes
Director :: Sharad Sharan
Cast :: Farid Kamil, Lisa Surihani, Que Haidar, Nur Fazura, Raja Farah
Trailer :: Click here to watch trailer
Official website :: www.lagendabudaksetan.com
Synopsis :: Based on the all time best-selling novel, Kasyah (Farid Kamil) is a troublemaker in high school but things change when he meets Ayu (Lisa Surihani). However, Kasyah is force to part with Ayu when he has to go for a research project. Ayu then meets her ex-lover Azmi (Que Haidar) who is an abuser.