Tuesday, August 31, 2010

Kemerdekaan ke-53


Assalammualaikum w.b.t
Salam 1Malaysia, Salam Kemerdekaan ke-53.
Tema hari Kemerdekaan kita yang ke-53 adalah : 1Malaysia menjana Transformasi

Aku gi lepak kat Dataran Merdeka, KL. sajer nk tgk environment merdeka ke-53, tak berapa meriah ler sangat, tapi semangat utk turun padang reramai tue memang ada kat setiap diri rakyat Malaysia nie. memang happening lah. aku sempat amik gambar mat-mat rempit dengan bangganya memperagakan demostrasi motor diaorang tue. adoila... geram je aku tgk coz aku takder moto.

-Salam Kemerdekaan, Ikhlas dari Hati-

Monday, August 23, 2010

Plan Raya



apa plan korang raya nie erk?


aku plan nk balik kg, jumpa kengkawan lama semua, tapi last-last minute cancel. Malas pulak aku nk balik kg, so aku amik keputusan nk g Kuala Terengganu, jenjalan kat sana... confirm aku g sana, cuti pun 3hari je. malas nk cuti lelama.


biar lah malas lah nk fikir bebanyak, buat semak kepala otak jerr.


Saturday, August 14, 2010

Polis Nasihat Pengguna Awas Guna Jalan 'Maut' Di Manjung

Polis Nasihat Pengguna Awas Guna Jalan 'Maut' Di Manjung

LUMUT: Polis Daerah Manjung menasihati pengguna jalan raya supaya berhati-hati apabila melalui Jalan Sitiawan-Kayan-Teluk Intan, Jalan Sitiawan-Ayer Tawar-Ipoh, dan Jalan Sitiawan-Segari-Pantai Remis, dekat sini, yang dianggap sebagai "laluan maut" kerana kadar kemalangan yang tinggi di jalan-jalan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd Jamil Osman berkata kadar kemalangan di ketiga-tiga kawasan itu sering meningkat setiap kali tiba musim cuti dan perayaan.

Bercakap kepada Bernama di sini beliau berkata menjelang ketibaan Hari Raya Aidilfitri, pihaknya akan meningkatkan operasi trafik di kawasan berkenaan dalam usaha menghindari kemalangan jalan raya, di samping membanteras kegiatan lumba haram.

Beliau berkata tahun lepas 2,922 kes kemalangan jalan raya dilaporkan di Manjung dengan 104 darinya adalah kemalangan maut, kebanyakannya membabitkan penunggang dan pembonceng motosikal.

Thursday, August 12, 2010

2nd Ramadhan

Alhamdulillah,
2nd puasa tahun nie. letih jugak aku sekarang, keje banyak... tapi sib baik 4:30pm, then g bazar ramadhan.
petang tadi aku g bazar nampak plak buah anggur nie, rerasa mcm nk makn masa tue jugak, sib baik bulan pose. aku sempat snap pic dia. sedap tak? banyak kan.. murah je. RM6hengget ajer.

sedapkan buah anggur nie...

utk kengkawan semua, selamat menjalani ibadah puasa, jgn lupa solat terawikh, jgn lupa bayar zakat fitrah. :)

Sunday, August 1, 2010

mcmana nie?

utk di sana,
aku minta maaf bebanyak if perkara itu membuatkan kau gelisah. tak terniat pun nk buat begitu?
bagaimana sekarang? terlalu sukar utk aku menemuimu, kesibukan membataskan segalanya.
harapan aku agar kau akan terus berada didalam diri aku....

untuk kesekian kalinya, aku memohon ampun & maaf :(

aku tahu aku tak sempurna seperti insan lain.