Friday, January 21, 2011

takut + risau + taktau nk pikir apa = biaq p je lah

Pagi semalam ada dapat call dari Hospital tanya tentang aku punya checkup. Boleh pulak diaorang dok tanya aku nie idup lagi ke dah mati? dh sah-sah yang diaorang call tue aku, boleh pulak kuar soalan sial kimak tue kat mulut diaorang, memang kena maki hamun le dengan aku nie.

Tapi, dalam masa yang sama aku takut betoi.... kira-kira 8bulan lbh dah aku tak buat checkup, semenjak aku stay kat PortDickson dulu. adoi, bukan pe... aku yang busy & rasa malas nk p hospital tue. dh jemu dh dengan bau-bau ubat semua tue.

Nurse yang call aku siap sound aku, kalau aku tak p jugak wat checkup, lepas nie kot aku masuk wad ke apa ke, sakit ke, diaorang semua akan buat tak tau je kat aku. adoila, sampai mcm tue sekali diaorang wat kat aku kan, diaorang bukan tak tau yang aku nie jenis liat nk p jumpa doctor bagai, hurmm

sekarang aku kena prepare beberapa perkara sebelum sesuatu yang tidak dijangka terjadi
tukar penama utk epf, insurance-insurance aku semua. sapa yang dapat? tunggulah sampai aku mati baru lah korang tau. kira Alhamdulillah ler korang dapat dari tak dapat apa....

Nie, sekarang nie aku dok pening pala lagi nie, nk p ke tamoh wat checkup nie? tapi kalau aku tak p kepala aku selalu sangat sakit waktu malam... kekadang siang pun rasa mcm nk pitam je.
tapi kalau aku p sure aku kena tahan wad. tangan kiri kanan kena cocok jarum itu ini. hadoiiii... better aku masuk ICU teruskan. lagi best kot rasanya....

didalam dilemamu, tapi aku akan tetap berharap agar suatu masa nanti cahaya terang itu akan kembali kepada diriku...

2 comments:

  1. awak sakit, pergi okay hospital tu. bukan diorang nak sakitkan awak lagi, diorang nak baikkan awak. tawu? so, dengar cakap sha.. awak pergi... insyaAllah, takda ape2.. :) jangan diri awak tu..

    ReplyDelete
  2. lah sakit ap plak nie....adush sian lah..hmmm...x pe pegi lah hospital tu...inshaalah boleh sihat =)...
    klo ikot sume nasihat tu inshaalah mesti boleh buat ap yang dihajati...

    ReplyDelete