Friday, July 29, 2011

:: kami bangga dengan anda team Harimau Malaya ::

Impian berkecai


Wajah penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat menceritakan kesudahan perjuangan Harimau Malaya apabila seri 1-1 (agregat 4-6) dengan Singapura pada kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.

SORAKAN awal lebih 85,000 penyokong di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi bertukar muram kerana realitinya Harimau Malaya berundur dengan nota pilu selepas tersingkir daripada meneruskan lagi kempen kelayakan Piala Dunia 2014.Keputusan seri 1-1 jelas bukan apa diharapkan dalam perlawanan kedua, pusingan kedua buat menyaksikan lawan mereka, Singapura lega dapat layak ke pusingan ketiga dengan agregat kemenangan 6-4.
Ketua jurulatih, Datuk K Rajagobal tidak dinafikan penuh hampa dan apabila diminta komen hanya dapat berkata: “Kita tidak kalah di sini (Bukit Jalil).

Thursday, July 28, 2011

:: MALAYSIA vs SINGAPURA ::

para² pemain Malaysia yang menjadi harapan..... Harimau Malaya
player giat membuat latihan terakhir sebelum perlawanan malam ini...
khabarnya.... tiket sebanyak 85,000 sudah habis solt out. toi ka? toi toi². :)

pada pendapat korang, sapa yg akan menang pada perlawanan malam ini?

aku target 3-2 :)

Saturday, July 9, 2011

:: bersih 2.0 :: motifnya apa??

:: 91 individu dilarang masuk KL ::

Berikut adalah Senarai Nama 91 Individu yang telah dilarang daripada Memasuki Kuala Lumpur(KL) pada 9 Julai 2011, iaitu Sabtu ini untuk hadir perhimpunan Bersih 2.0. Cuba la lihat adekah nama korang masuk dalam list. Banyak jugak tempat yang dilarang. Tapi, aku masih ragu- ragu, dia orang ni nanti ikut ke larangan ni? Kita tunggu dan lihat je la nanti.


Berikut adalah Senarai Nama 91 Individu


-PERKASA-
· Datuk Ibrahim Ali
· Datuk Ab Rahman Abu Bakar
· Syed Hassan Syed Ali
· Irawah Fahmi Ideris
· Roslan Kassim
· Sharifuddin Abd Hamid
· Dr Zubir Harun
· Ameir Hassan
· Datuk Ahmad Saad
· Ahmad Zaini Ismail
· Muhammad Zaid Md Arip
· Abdullah Mansor
· Zaira Jaafar
· Norkhaila Jamaludin


PEMUDA UMNO
-------------------------------------------
· Khairy Jamaluddin Abu Bakar
· Datuk Megat Firdouz Megat Junid
· Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican
· Megat Zulkarnaian Omardin
· Rizalman Mokhtar
· Tengku Azman Tengku Zainol Abidin
· Lokman Noor Adam
· Datuk Abdul Azeez Rahim
· Ungku Saleh Ungku Jamal
· Arman Azha Abu Hanifa
· Tun Faisal Ismail Aziz


BERSIH 2.0
-----------------------------------------
· Datuk Ambiga Sreenevasan
· Mohamad Sabu
· Hishamuddin Md Rais
· Khairul Anwar Ahmad Zainuddin
· Maria Chin Abdullah
· Chua Tian Chang
· Kamarulzaman Mohamad
· Dr Mohd Hatta Md Ramli
· Syed Shahir Syed Mohamud
· Syed Ibrahim Syed Noh
· Teresa Kok Suh Sim
· Badrul Hisha Shaharin
· Shamsul Iskandar bin Mohd Akin
· Arutchelvam A/L Subramaniam
· Wong Chin Huat
· Ong Boon Keong
· Enalini A/P Elumalai
· Haris Fathillah Sathiasingam bin Mohd Ibrahim
· Datuk Khalid Yunus
· Datuk Zulkifli Noordin
· Dr Zubir Harun
· Datuk Seri Abd Hadi Awang
· Datuk Seri Anwar Ibrahim
· Lim Kit Siang
· Nik Abdul Aziz bin Nik Mat
· Nurul Izzah Anwar
· Kohila Yanasekaran
· Zaid Kamaruddin
· Khoo Teng Swee
· Fadiah Nadwa Fikri
· Yap Swee Seng
· Salahuddin Ayub
· Datuk Mahfuz Omar
· Nasrudin Hasan
· Mazlan Aliman
· Dr Syed Azman Syed Nawawi
· Dr Dzulkifli Ahmad
· Dr Mujahid Yusof
· Khalid Abd Samad
· Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin
· Azman Shapawi Abd Rani
· Suhaizan Kaiat
· Nor Azli bin Musa
· Mohd Firdaus Jaafar
· Loke Siew Fook
· Lau Wen San
· Mohd Azmin Ali
· Mat Shuhaimi Shafie
· Satipul Bahari Amamt
· Wan Hassan Mohd Ramli
· Mohamad Izzudin Hilmi Mohd Zaini
· Mohd Shazni Munir Mohd Ithnin
· Muhammad Hilman Idham
· Mohd Shukri Che Ab Razab
· Mohd Syukri Kamaruddin
· Ahmad Syazwan Muhammad Hasan
· Choo Chon Kai
· Sarasvathy Muthu
· Soh Sook Hwa
· Nurul Izham Nurul Anuar
· Abd Rahim Osman
· Mohd Sibri Ismail
· Mohd Lukam Muda
· Datuk Prof Kamaruddin Kachar
· Datuk Mohd Noor Nordin Abdullah
------------------------------------------------

Jika ingkar perintah ini, polis mempunyai kuasa untuk menahan mana-mana individu terbabit selama enam bulan mengikut Seksyen 188 Kanun Keseksaan..

:: 58 jalan ditutup sempena perhimpunan haram ::

Perhimpunan haram: 58 jalan sekitar Kuala Lumpur yang ditutup
09/07/2011 8:55am


KUALA LUMPUR 9 Julai – Berikut adalah 58 jalan yang ditutup atau dilencongkan sepanjang perhimpunan haram Bersih hari ini:

1. Lebuh Raya Seremban-Kuala Lumpur/Istana Baru

2. Jalan Sungai Besi/susur bulatan Sungai Besi dari arah Seremban

3. Bulatan Sungai Besi

4. Jalan Sungai Besi/Bulatan Pudu

5. Bulatan Pudu/Jalan Pudu

6. Bulatan Pudu/Jalan Pasar

7. Jalan Kajang/Bulatan Sungai Besi

8. Jalan Chan Sow Lin/Jalan Tun Razak

9. Jalan Cochrane/Jalan Tun Razak (Jalan Pasar)

10. Jalan Tun Razak/Kondo Ezora

11. Kondo Ezora/susur Jalan Sultan Ismail, Jalan Imbi

12. Bulatan Kampung Pandan

13. Jalan Selatan

14. Susur Jalan Tun Razak/Bukit Bintang

15. Lampu isyarat Jalan Tun Razak/Jalan Bukit Bintang

16. Jalan Kampung Pandan/persimpangan bertingkat ke PD 92

17. Jalan Tun Razak/Jalan Kia Peng

18. Jalan Tun Razak/Jalan Eaton

19. Jalan Tun Razak/Persiaran Stonor

20. Jalan Tun Razak/Lorong Kuda

21. Jalan Tun Razak/susur Jalan Ampang (Esso)

22. Jalan Tun Razak/Jalan Ampang

23. Jalan Tun Razak/Megan Phileo

24. Jalan Tun Razak/Jalan Yap Kwan Seng

25. Jalan Tun Razak/Terowong KLCC

26. Jalan Tun Razak/Perkeso

27. Jalan Tun Razak/Jalan Raja Muda Abdul Aziz

28. Jalan Tun Razak/Parking IJN

29. Jalan Tun Razak/Bangunan IJN Baru

30. Jalan Tun Razak/Padang Bola HKL

31. Susur Tun Razak/Bulatan Pahang

32. Bulatan Pahang

33. Jalan Genting Klang/terowong Bulatan Pahang

34. Jalan Pekeliling/Stesen Bas Pekeliling

35. Susur Pekeliling/Jalan Ipoh

36. Jalan Ipoh/Jalan Rahmat

37. Jalan Tun Razak/Jalan Tun Ismail

38. Jalan Tun Razak/susur Jalan Kuching

39. Jalan Tun Razak/susur PWTC (Sekolah Maxwell)

40. Jalan Tun Ismail/susur Jalan Kuching (susur Kiblat)

41. Jalan Tun Ismail/Jalan Putra

42. Jalan Putra/Jalan Raja Laut

43. Jalan Pahang/Jalan Raja Muda Abdul Aziz/Jalan Tuan ku Abdul Rahman

44. Jalan Mahameru/susur Parlimen

45. Jalan Duta / Susur Jalan Parlimen

46. Jalan Mahameru / Susur Parlimen (Muzium Negara)

47. Jalan Mahameru/susur Wisma Tani

48. Jejambat Wisma Tani

49. Jalan Mahameru/susur Carcosa

50. Susur Jalan Damansara/Jalan Travers

51. Jalan Bangsar/Jalan Travers

52. Jalan Travers/Jalan Damansara (Balai Travers Lama)

53. Jalan Kl Sentral/Muzium Negara

54. Jalan Klang Lama/Lebuh Raya Persekutuan

55. Jalan Klang Lama/Salak Expressway (pusingan U)

56. Lebuh Raya Persekutuan/Jalan Syed Putra

57. Susur Jalan Tun Sambanthan/Jalan Sulaiman

58. Jalan Sulaiman (KTM)

Sumber : Utusan

Thursday, July 7, 2011

:: weekend planning ::

apa nk buat weekend nie erk?
sepatutnya weekend nie aku kena attend exam, tapi semalam cancel plak. coz of BERSIH 2.0 punya angkara. hadoila...
nk buat keje, rasa mcm dh letih nk mengadap keje..... dh habis dedikasi dah keje, akhirnya.... :(

letih
letih letih
letih letih letih

macam nk tengok wayang, tapi citer apa,
macam nk balik kg... tapi tak best coz kejap sangat...
mana nk pegi erk?

aduh,
kebelakangan ini keje agak banyak gak, nk kena cover lecturer punya recruitment, MQA requirement & others related things!. all must be done before MQA teams coming. what to do is, followup with them la.
one more thing, student² sekarang nie pun boleh tahan jugak disiplin mereka. sikit punya susah nk handle.

penatnye.......
nk balik & tido tak moh bangun² dah. boley tak? :p

Tuesday, July 5, 2011

:: adoi, letih hidup... ::

Assalammualaikum, Salam Sejahtera, Salam 1Malaysia to all...

letih betul keje sekarang,
letih teramat lah letih...
macam² peel staff yg aku tengok sekarang...
tak tahu nk describe mereka jenis yang macamana dah
sometime aku rasa mcm stress sesangat,

kekadang aku rasa... berapa lama aku leh cover semua nie erk?
kalau lah one day aku collapse, macamana erk? ada ke sesapa nk kenal aku lagi?
:( sedeynye idup

it's not fair!!!!

:: me & me again ::