Thursday, July 26, 2012

:: kesal je ::

takpe la,
terima je la,
tak payah la nk semak-semak kepala lagi,
dah memang ini je 'way' yang harus diterima,
.
.
.
.
.
Perlahan...
|
Perlahan-lahan...
|
Perlahan akan terus pergi...
|
Pergi...
|
Dan terus pergi
|
Mungkin?
|
Kembali
|
@
|
Tidak....?

Thursday, July 19, 2012

One Thing by One Direction


One Thing Lyrics
by One Direction

I’ve tried playing it cool
Girl when I’m looking at you
I can never be brave
Cause you make my heart race
Shot me out of the sky
You’re my kryptonite
You keep me making me weak
Yeah, frozen and can’t breathe
Some things gotta get loud
Cause if not, they just don’t make you see
That I need you here with me now
Cause you’ve got that one thing
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing
Now I’m climbing the walls
But you don’t notice at all
That I’m going out of my mind
All day and all night
Some things gotta get loud
Cause I’m dying just to know your name
And I need you here with me now
Cause you’ve got that one thing
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing
So get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing
You’ve got that one thing
Get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing
Get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don’t, I don’t, don’t know what it is
But I need that one thing
And you’ve got that one thing

Tuesday, July 17, 2012

Bieber mesra peminat


SEORANG remaja lelaki bertubuh kurus dengan wajah comel tidak perlu berbuat apa-apa untuk menarik perhatiaan peminat. Cukup dengan melontarkan senyuman dan mempersembahkan bakat yang ada, dia sudah mampu membuat jutaan hati peminatnya cair.
Begitulah kuatnya tarikan, aura serta fenomena Justin Bieber atau nama sebenarnya Justin Drew Bieber sejak awal kemunculannya pada tahun 2009.
Pelantun lagu Baby ini, telah hadir ke Malaysia serta mengadakan sidang akhbar bagi mempromosi album terbaharunya yang bertempat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) baru-baru ini.
Bieber yang hadir di Malaysia buat kali kedua telah membuat sidang ‘peminat’ yang dianjurkan oleh MTV Asia dan Universal Music Malaysia yang mana ia juga telah dihadiri oleh 100 peminat yang bertuah.
“Saya sangat gembira dapat hadir ke Malaysia buat kali kedua. Saya sangat sayangkan peminat saya di Malaysia. Tidak mustahil jika saya akan datang lagi ke sini kelak,” tutur Bieber memberi ucapan kepada peminatnya yang menjerit tidak henti.
Walaupun Bieber lewat lebih dua jam ke sidang tersebut, namun peminat yang hadir setia menanti kehadiran idola mereka. Jejaka berusia 18 tahun ini telah menyampaikan sebanyak tujuh buah lagu, kompilasi daripada album lama dan baharunya.
Antara lagu-lagu yang dinyanyikan ialah Baby, One Less Lonely Girl, Fall, Die In My Arms, Boyfriend, Be Alright dan As Long As You Love Me.
Persembahan Bieber dan sikapnya yang begitu ramah dengan peminat termasuk menarik seorang peminatnya naik ke pentas telah membuat semua penggemarnya seperti terkena histeria.
Malah, semua lagu yang didendangkan kekasih Selena Gomez ini turut dinyanyi bersama oleh peminatnya yang sentiasa melaungkan rasa I Love You (Aku cinta kamu) kepada penyanyi itu.
Pada sidang akhbar tersebut juga, MTV Asia membuat kejutan buat Bieber dengan menghadiahkan sebuah gitar yang mana belakang gitar tersebut telah dilekatkan dengan ucapan ratusan peminatnya daripada laman Twitter.
Sementara itu, Bieber sempat menjawab beberapa soalan daripada media yang dipilih serta beberapa peminat sebelum menamatkan sidang akhbar yang berlangsung selama kurang 45 minit itu.
Bieber bercakap mengenai album baharunya yang berjudul Believe yang disifatkan sebagai mempunyai banyak perbezaan dari album terdahulunya iaitu My World.
“Semasa My World, proses siap hanya dalam tiga minggu, namun Believe kali ini mengambil masa agak lama iaitu lapan hingga sembilan bulan.
“Ini kerana saya banyak terlibat dalam pembikinan album kali ini. Saya terlibat dalam penulisan lirik serta penerbitan album ini yang membuat ia mengambil masa agak lama,” ujarnya.
Tambah Bieber, dia sengaja memilih tajuk album kali ini Believe (percaya) dan tajuknya juga bermaksud seperti memiliki sesuatu yang memberi inspirasi.
“Saya tahu semua orang juga punya halangan dan rintangan. Ini kerana kehidupan tidak sempurna dan saya rasakan muzik saya juga boleh memberi inspirasi kepada semua,” akhiri Bieber.

Monday, July 16, 2012

Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadan Khamis Ini


Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadan Khamis Ini
KUALA LUMPUR: Tarikh bagi melihat anak bulan Ramadan ialah pada petang Khamis ini (19 Julai).
Menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, sebanyak 30 tempat di seluruh negara telah ditetapkan bagi tujuan itu.
Tempat berkenaan ialah di Pontian Kecil Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Kampung Balik Batu, Tanjung Bidara Melaka; Telok Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan; Bukit Melawati, Kuala Selangor; Pulau Angsa, Kuala Selangor; Bukit Jugra, Banting Selangor; Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam; Pantai Pasir Panjang, Mukim Pengkalan Baru Daerah Manjong Perak; Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Acheh Pulau Pinang.
Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda Kedah; Pemandangan Indah,Pulau Langkawi; Menara Alor Setar, Alor Setar Kedah; Bukit Besar Kuala Terengganu; Bukit Geliga, Kemaman; Pulau Perhentian, Besut; Balai Cerap Kolej Ugama Sultan Zainal Abidin(KUSZA) Setiu, Terengganu.
Bukit Peraksi Pasir Puteh, Kelantan; Bukit Kampung Tembeling Mukim Manjur Daerah Olak Jeram Kuala Krai Kelantan; Menara Bangunan SEDC, Kota Baharu Kelantan; Tanjung Lubang Miri, Sarawak; Teluk Bandung, Kuching Sarawak; Tanjung Batu, Bintulu Sarawak.
Balai Cerap Al-Biruni, Tanjung Dumpil Sabah; Bukit Tanjung Batu Nenasi, Pahang; Gunung Berincang Cameron Highlands; Bukit Pelindong, Kuantan, Pahang; Menara Universiti Malaysia Sabah, kampus Antarabangsa Labuan; Menara Kuala Lumpur; Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya dan Kuala Sungai Baru, Simpang Empat Perlis.
Majlis Raja-Raja mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh permulaan puasa adalah berdasarkan Rukyah dan Hisab.
Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja akan mengisytiharkan pada malam itu juga tarikh permulaan puasa yang akan disiarkan melalui radio dan televisyen. - BERNAMA

*******************************************************************************************************************
makanya, berpuasa lah kita jika kita nak menyambut syawal disamping mengutip wit raya :)

Tuesday, July 3, 2012

:: ada ke patut ::

ada ke patut si mamat nie buat gambar aku mcm nie...
aku dok membebel kat dia suh buat report itu ini...
ini hasil bebelan aku kat dia.
sungguh hampeh ko mamat